Marketing i prodaja


Put do poslovnog uspjeha


Marketing i prodaja su dva jako važna segmenta u vašem poslovanju. Mnogim firmama su odavno postali prioritet, oko kojeg nema kompromisa. Ova dva poslovna procesa međusobno su povezana do te mjere da često ne mogu da se razvijaju jedan bez drugog. Vaše ulaganje u njih sigurna su investicija, koja se dugoročno višestruko vraća. Mi znamo kako, pitajte nas!

Uspješna prodaja obezbjeđuje sva neophodna sredstva za razvoj i implementaciju marketing miksa, a marketing kroz sve svoje aspekte obezbjeđuje povećanje prodaje. Taj neprekidni ciklus mora u potpunosti da bude pod vašom kontrolom, a mi ćemo vam u tome pomoći.


Marketing


Iako jednoznačne definicije marketinga nema, mi kažemo da je to proces koji identifikuje, predviđa i zadovoljava želje, zahtjeve i potrebe klijenata, ostvarujući pri tome profit.

On planira, generiše i sprovodi ideje, robe i usluge, određuje njihovu cijenu, elemente promocije i distribucije, da bi se uspostavila razmjena vrijednosti između najmanje dva učesnika u tom procesu. Iako često (i veoma pogrešno) marketing poistovjećuju sa reklamom, mi znamo da je to mnogo složeniji i sveobuhvatniji proces, koji zahtijeva multidisciplinarno znanje o poslovnim procesima.

Zato ne dopustite sebi da olako pristupite vašem marketingu, jer samo ulaganje u dobro osmišljene i vođene marketinške aktivnosti obezbjeđuju povrat investicije u svakom smislu.

Prodaja


Prodajni proces sasvim sigurno spada u najsloženije i najzahtjevnije poslovne procese. Morate biti potpuno svjesni činjenice da se u zadnjih nekoliko godina javlja novi model poslovanja, u kojem potrošači imaju više informacija, izbora, alata i mogućnosti za kvalitetan odabir.

Baš zbog toga, neophodno je da se pripremite za vaš prodajni proces, kao i sve procese koji mu prethode i koji slijede iza njega. Najvažniji elementi koji određuju profesionalnog prodavca su postojanje baznih znanja i neprestano lično usavršavanje. Prodavci su kao i sportisti: bez pravog treninga ne mogu postići pravu formu! Zato omogućite vašim zaposlenim u prodajnom procesu da se stalno usavršavaju, kako bi bili sposobni da se nose sa sve rigoroznijim zahtjevima kupaca.